Responsabilitate sociala

               Implementarea responsabilitatii sociale

   Responsabilitatea sociala a firmelor a devenit in ultimii ani un subiect tot mai arzator pentru mediul privat, autoritati si societate, rezultat, printre altele, al influentei puternice exercitate de UNIUNEA EUROPEANA in legatura cu acest aspect.

    Daca in trecut ea reprezenta doar un instrument corectiv al impactului negativ asupra mediului sau comunitatilor, acum se contureaza o perspectiva diferita: responsabilitatea sociala privita ca o preocupare de administrare responsabila a afacerii, in baza unor valori ce imbina bunastarea firmei, comunitatii si conservarea resurselor.

    Instrumentele de responsabilitate sociala sunt nascute dintr-un amplu proces de consultare, cu care indivizi, grupuri, asociatii din mediul  privat si public ,sunt dispusi sa negocieze, sa le implementeze si sa monitorizeze aplicarea lor. Aceste instrumente au urmatoarele functiuni:

– stabilirea unui cadru general al derularii activitatii;

– oferirea unor linii directoare in procesul de dezvoltare sustenabila;

– stabilirea unui nivel minim al standardelor de performanta pe care o intreprindere ar trebui sale indeplineasca in mod voluntar;

– asigurarea reflectarii valorilor firmei in operatiunile pe care le deruleaza si la nivelul intregului lant valoric;

    Chiar daca in ROMANIA, dezvoltarea acestui domeniu se afla inca in stadiu de inceput, firma noastra a constientizat necesitatea implementarii  acestui program. Mobteco produce mobila si mobilier la comanda la standarde europene.